NON-STOP kereskedés devizakereskedelem és differencia-kontraktusok
Ingyenes oktatás Ingyenes tanfolyam
Online ügyfélszolgálat zalavaribence@citromail.hu

Brókercégek összehasonlítása

Ebben a blogbejegyzésben egy érdekes és valamelyest hiánypótló cikket olvashattok, ami többé-kevésbé kapcsolódik a bináris opciók alkalmazásához. Ahogy a cím is mutatja, a különböző brókercégek összehasonlítása lesz a téma, de nem szimpla felsorolásról vagy bemutatásról lesz szó, hanem az egyes brókercégek szolgáltatási paramétereinek elemzése kerül palettára, így könnyebben futtathatunk anyoption teszt jellegű “kísérleteket”.

A brókerek nem ajánlási vagy premizálási sorrendben vannak feltüntetve, hanem ábécé sorrendben!

brókercégek összehasonlítása

Néhány Magyarországon is működő brókercég bemutatása

  • Kezdjük a Concorde Értékpapír Zrt-vel. Itt a számlavezetési díj 799 forint havonta minden egyes alszámla után. Tehát ahány alszámlával rendelkezünk – akár aktív, akár inaktív -, bizony a 799 forintos alapdíjat szükséges megfizetnünk. A kereskedési költség, vagyis a BÉT, offline esetben 0,9%, de minimum 3000.- Ft. Az online költséggel kapcsolatos adatok még nem állnak rendelkezésre. További kereskedési költség Európán belül a már említett 0,9% + 5000 HUF díjjal kell számolni. Ez a költség megegyezik az USA díjával, tehát ott is 0,9% + 5000 forint a kereskedési költség.
  • A következő bróker az Erste Befektetési Zrt, ahol a számlavezetési díj a fent említett szolgáltatóhoz képesterste befektetési zrt kevesebb, mint a fele; havi szinten 350 forintról van szó. Kereskedési költségként az offline verzióban 0,7%-ot, de minimum 3000 forintot, míg online verzióban 0,45%-ot és minimum 250 Ft-ot könyvelhetünk el kiadásként. Az európai kereskedési költség 0,7%, minimum 20 euróval számolva történik, míg az USA-ban megesett kereskedési költség 0,9% + 30 USD, ami minimum 60 amerikai dollár. Itt tehát eltérés tapasztalható az európai és amerikai kereskedelmi költség díjait tekintve a Concorde Értékpapírhoz képest.
  • Tovább haladva a sorban, az Equilor Befektetési Zrt. szolgáltatási díjait vizsgálom. Itt negyedévente kell fizetnünk háromezer forintot, ami havi szinten 1000 forint számlavezetési költséget jelent. A BÉT, tehát a kereskedési költség offline 0,8 % és minimum 1.000 Ft, az online költség még feltöltés alatt áll, nem áll rendelkezésre információ. A kereskedési költsége európai tranzakció esetén: offline 1%, ami minimum 40 EUR, online esetben 0,5%, ami szintén minimum 40 EUR. Eltérés tapasztalható ehhez képest az USA területén, itt a kereskedési költség offline módban 1 %, minimum 45 USD, online módban pedig 0,5%, minimum 45 USD.
  • Az OTP Bank évi 0,25%, de minimum 719.- Ft-ot kér számlavezetési díj címszó alatt. A kereskedési költség 0,8%, minimum 3 341.- Ft offline módozatban, illetve 0,65%, de minimum 1114.- forint online kereskedés esetén. A kereskedési költség Európában 0,5%, Amerikával kapcsolatban pedig nincs megjeleníthető adatunk.
  • Az SPB Befektetési Zrt-t vizsgálva kiderül, hogy a számlavezetési díj havi 500 forint terhelést jelent. A SPB Befektetési Zrtkereskedési költség minden esetben 0,8%. Ha azonban az európai díjakat nézzük, szintén minden eshetőségben, de itt már 2,0%, ami minimum 18000 forintot, illetve adott devizában átváltva, minimum 60 eurót jelent. Az Amerikára vonatkozó illetmény 2,0%, de minimum 80 USD.
  • Kétezer forint/negyedév a számlavezetési díj a Solar Capital bróker szolgáltatónál, ami havonta 667 HUF kiadást jelent. Offline kereskedelmi költség 1%, minimum 5000 Ft, az online költség még feltöltés alatt. Az európai kereskedelmi költség offline és online módban is 1,5%, ami minimum 10 000 Ft. Furcsának tűnhet, de az amerikai kereskedelmi költségek nincsenek feltüntetve.
  • És elérkeztünk elemzésem utolsó pontjához, a Strategon Értékpapír Zrt. adataihoz, ami kedvező, 0 forintos havidíjjal kínálja számlánk vezetését. A kereskedelmi költség nyereséges ügyletnél: 0,8%, minimum 8000 HUF, veszteséges ügyletnél: ingyenes (!). Ugyanezek az adatok mondhatók el az európai és amerikai kereskedelmi költségekről, tehát nyereséges ügyletnél: 0,8%, minimum 8000 HUF, veszteséges ügyletnél: ingyenes (!).

Random capital vélemények és bemutatás

Elérkeztünk az első ingyenes számlához, a Random Capital brókerhez. Az itt kieső bevételt így máshol kell pótolni,Random capital ezért a kereskedési költség 0,5% és minimum 500.- Ft, továbbá 0,2% és minimum 149.- Ft, előbbi offline, utóbbi online stratégia esetén. Az Európára vonatkozó kereskedelmi költségek az alábbiak szerint alakulnak. Offline kereskedés estén 0,5%, de minimum 30 euró, online kereskedés esetén 0,25% de minimum 6,5 euró. Az amerikai költségek pedig így alakulnak. Offline elérhetőségkor 0,5 % és minimum 30 dollár, online akció esetén pedig 0,2% és minimum 2 USD. Jelen kondíciók véleményem szerint elég kedvezőek azoknak, akik hosszútávon kívánnak kereskedni, hiszen az ingyenes számlavezetés mindenképpen nagyon előnyös. A kezelési és egyéb költségek, főleg ha online kereskedsz, inkább az alacsonyabb kategóriába tartozik, valamint ha USA-ból történik a tranzakció, a 0,2%-os kezelési költség kifejezetten olcsónak minősül.

Ezen rövid elemzés, ami semmiképp sem teljes körű, kizárólag az érdekesség céljából készült. Remélem segítettem az egyik leggyakrabban feltett kérdésre választ találni; melyik brókert válasszam? Fontos még hozzátenni, hogy jelen adatok a 2016-os év végi helyzetet mutatják be, az azóta történt esetleges változások miatt mindenképp forduljatok az adott cég hivatalos tájékoztatójához, kondíciós listájához!

Meg kell még említeni azt is, hogy az online működő brókerek közül több olyan is van, amely Magyarországon komoly érdekeltséggel bír. A Bináris Mentor vélemények bemutatják a hazai piac legismertebb online kereskedési platformját. Olvasd el te is és ismerd meg a legjobbat!