NON-STOP kereskedés devizakereskedelem és differencia-kontraktusok
Ingyenes oktatás Ingyenes tanfolyam
Online ügyfélszolgálat zalavaribence@citromail.hu

Brókercégek összehasonlítása

Ebben a blogbejegyzésben egy érdekes és valamelyest hiánypótló cikket olvashattok, ami többé-kevésbé kapcsolódik a bináris opciók alkalmazásához. Ahogy a cím is mutatja, a különböző brókercégek összehasonlítása lesz a téma, de nem szimpla felsorolásról vagy bemutatásról lesz szó, hanem az egyes brókercégek szolgáltatási paramétereinek elemzése kerül palettára, így könnyebben futtathatunk anyoption teszt jellegű “kísérleteket”.

A brókerek nem ajánlási vagy premizálási sorrendben vannak feltüntetve, hanem ábécé szerint!

brókercégek összehasonlítása

Kezdjük a Concorde Értékpapír Zrt-vel. Itt a számlavezetési díj 799 forint havonta minden egyes alszámla után. Tehát ahány alszámlával rendelkezünk – akár aktív, akár inaktív -, bizony a 799 forintos alapdíjat szükséges megfizetnünk. A kereskedési költség, vagyis a BÉT, offline esetben 0,9%, de minimum 3000.- Ft. Az online költséggel kapcsolatos adatok még nem állnak rendelkezésre. További kereskedési költség Európán belül a már említett 0,9% + 5000 HUF díjjal kell számolni. Ez a költség megegyezik az USA díjával, tehát ott is 0,9% + 5000 forint a kereskedési költség.

A következő bróker az Erste Befektetési Zrt, ahol a számlavezetési díj a fent említett szolgáltatóhoz képest kevesebb, mint a fele; havi szinten 350 forintról van szó. Kereskedési költségként az offline verzióban 0,7%-ot, de minimum 3000 forintot, míg online verzióban 0,45%-ot és minimum 250 Ft-ot könyvelhetünk el kiadásként. Az európai kereskedési költség 0,7%, minimum 20 euróval számolva történik, míg az USA-ban megesett kereskedési költség 0,9% + 30 USD, ami minimum 60 amerikai dollár. Itt tehát eltérés tapasztalható az európai és amerikai kereskedelmi költség díjait tekintve a Concorde Értékpapírhoz képest.

Tovább haladva a sorban, az Equilor Befektetési Zrt. szolgáltatási díjait vizsgálom. Itt negyedévente kell fizetnünk háromezer forintot, ami havi szinten 1000 forint számlavezetési költséget jelent. A BÉT, tehát a kereskedési költség offline 0,8 % és minimum 1.000 Ft, az online költség még feltöltés alatt áll, nem áll rendelkezésre információ. A kereskedési költsége európai tranzakció esetén: offline 1%, ami minimum 40 EUR, online esetben 0,5%, ami szintén minimum 40 EUR. Eltérés tapasztalható ehhez képest az USA területén, itt a kereskedési költség offline módban 1 %, minimum 45 USD, online módban pedig 0,5%, minimum 45 USD.

Az OTP Bank évi 0,25%, de minimum 719.- Ft-ot kér számlavezetési díj címszó alatt. A kereskedési költség 0,8%, minimum 3 341.- Ft offline módozatban, illetve 0,65%, de minimum 1114.- forint online kereskedés esetén. A kereskedési költség Európában 0,5%, Amerikával kapcsolatban pedig nincs megjeleníthető adatunk.

Elérkeztünk az első ingyenes számlához, a Random Capital brókerhez. Az itt kieső bevételt így máshol kell pótolni, ezért a kereskedési költség 0,5 % és minimum 500.- Ft, továbbá 0,2 % és minimum 149.- Ft, előbbi offline, utóbbi online stratégia esetén. Az Európára vonatkozó kereskedelmi költségek az alábbiak szerint alakulnak. Offline kereskedés estén 0,5 %, de minimum 30 euró, online kereskedés esetén 0,25% de minimum 6,5 euró. Az amerikai költségek pedig így alakulnak. Offline elérhetőségkor 0,5 % és minimum 30 dollár, online akció esetén pedig 0,2% és minimum 2 USD.

Az SPB Befektetési Zrt-t vizsgálva kiderül, hogy a számlavezetési díj havi 500 forint terhelést jelent. A kereskedési költség minden esetben 0,8%. Ha azonban az európai díjakat nézzük, szintén minden eshetőségben, de itt már 2,0%, ami minimum 18000 forintot, illetve adott devizában átváltva, minimum 60 eurót jelent. Az Amerikára vonatkozó illetmény 2,0%, de minimum 80 USD.

Kétezer forint/negyedév a számlavezetési díj a Solar Capital bróker szolgáltatónál, ami havonta 667 HUF kiadást jelent. Offline kereskedelmi költség 1%, minimum 5000 Ft, az online költség még feltöltés alatt. Az európai kereskedelmi költség offline és online módban is 1,5%, ami minimum 10 000 Ft. Furcsának tűnhet, de az amerikai kereskedelmi költségek nincsenek feltüntetve.

És elérkeztünk elemzésem utolsó pontjához, a Strategon Értékpapír Zrt. adataihoz, ami kedvező, 0 forintos havidíjjal kínálja számlánk vezetését. A kereskedelmi költség nyereséges ügyletnél: 0,8%, minimum 8000 HUF, veszteséges ügyletnél: ingyenes (!). Ugyanezek az adatok mondhatók el az európai és amerikai kereskedelmi költségekről, tehát nyereséges ügyletnél: 0,8%, minimum 8000 HUF, veszteséges ügyletnél: ingyenes (!).

Ezen rövid elemzés, ami semmiképp sem teljes körű, kizárólag az érdekesség céljából készült. Remélem segítettem az egyik leggyakrabban feltett kérdésre választ találni; melyik brókert válasszam?